التخطي إلى المحتوى الرئيسي

Clostridium boutulinum poisoning

Clostridium boutulinum poisoningBoutulism is caused by ingesting a toxin produced by Clostridium boutulinum.
Boutulism is caused by ingesting a toxin produced by Clostridium boutulinum.
It has been recognized for over 1,000 years as foodborne disease.
The word botulism actually means disease that comes from sausage (Latin botulus, sausage).In fact , nitrate was first added to sausage and meats to reduce the risk of botulinum poisoning.
Sources:the organism is found everywhere and commonly inhabits the soil.
Types A and B are the variants in the soils in the United states .
Like C. perfringens, this organism is a spore-former . While in the spore form , it is resistant to heat and other common treatment that customarily destroy microorganisms in their vegetative phase.
Neither the organism nor its spores are harmful , but the toxin produced that food must be handled correctly every time.
It is recommended that all home-canned products be boiled before being tasted. Most reported outbreaks are associated with canned foods that are often eaten without heating, such as tuna, mushrooms, and vichyssoise.
Clostridium Boutulism has also been implicated in outbreaks from food items that were not canned .
Clostridium boutulinum poisoning Symptoms:
Clostridium Botulism symptoms develop 12-36 hours after ingestion of the food . Shorter incubation periods follow the ingestion of larger amounts of toxin. Fatalities have resulted from a single bite!
Symptoms, nonspecific at first, include : weakness, dizziness and somnolence; this is followed by blurred or double vision , impaired salivation, hoarseness, and extreme thirst.
Finally , the diaphragm is paralyzed, resulting in death. Clinical diagnosis is difficult due to the rarity of the problem and non specificity of the symptoms. An antitoxin is available and effective if it is administered soon enough and supplemented by mechanical respirators.

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

أفضل الوصفات لعلاج الثآليل

 الثآليل عباره عن زوائد جلديه تظهر بسبب فيروس وهي غير ضاره ابدا وتظهر الثآليل في اليدين والساعدين أو الأصابع أو الوجه , و أماكن أخرى من الجسم حتى أنها تتكون احيانا على الأعضاء التناسليه ويكون لونها أبيض وتشبه القرنبيط و من صفات الثالول بشكل عام أنها ذات سطح خشن الملمس و تتكون عليها نقط داكنه صغيره وتكون مفلطحه في راحة اليد و أخمص القدمين هذه الاماكن تتعرض الثالول فيها للضغط حتى أن الثآليل التي تتكون على باطن القدم تتكون داخل القدم بسبب الضغط عليها بسبب المشي والوقوف و تكون موجعه في أغلب الاوقات . أفضل الوصفات لعلاج الثآليل لعلاج الثالول أحضرت لكم هذه الوصفات الطبيعيه من الأعشاب وهي :  1-الخرنوب لعلاج الثآليل  ندلك الثالول بالخروب لثلاثة أيام .

الصبار و الثوم لعلاج الدمامل

الصبار والثوم هما نبتتان رائعتان تستخدمان في التخلص من الدمامل دون اللجوء الى الأدويه وكما نعرف فالدمامل تظهر على الجلد وتكون ممتلئه بالصديد وسببها هو عدوى تسببت به بكتيريا وتشعرك برغبة في الحك المستمر في البدايه ثم تصبح مؤلمه ولونها أحمر والكميات الكبيره من الدمامل تسمى جمرات Carbuncles gramules وهي نوع من أنواع الخراجات وتسببها البكتيريا العنقوديه وتبدأ من بصيلات الشعر و الدمامل تصيب الكتفين والوجه وفروة الرأس والابطين ولتجنبها من الأصل اتبع قواعد النظافه الشخصيه من الاستحمام المنتظم والمستمر  علاج الدمامل بالصبار والثوم وأعشاب أخرى

فوائد البلوط في الطب البديل

فوائد البلوط الطبيه اقدم لكم من مدونة وصفه وخلطة اعشاب موضوع عن فوائد البلوط ولا تستغربوا لأن الله تعالى لم يخلق شيء عبثا فكل جزء من أجزاء  شجرة البلوط له فوائد علاجيه ثمر البلوط وورق البلوط وحتى لحاء شجرة البلوط فسبحان الخالق الذي خلق فأبدع شجرة البلوط  عباره عن شجره معمره قويه يصل ارتفاعها الى 25 متر له عود وقور صلبة متشققه.