التخطي إلى المحتوى الرئيسي

Clostridium perfringens food poisoning

Food poisoning from Clostridium perfringens occurs primarily from food served in institutions.
The chance for contamination with this organism is great, as it is found
Clostridium perfringens
widely distributed in nature and has been recovered in all types of soil except those from the desert.
The spore form of this organism is highly heat resistant and may survive some cooking procedures.
Spores germinate to form a large number of vegetative cells. When contaminated food is ingested, the organism grows in the small intenstine and produces a toxin.

Clostridium perfringens Sources
The organism's requirement for many amino acids makes meat, meat products, gravies and casseroles good candidates for this type of food poisoning.
Conditions of little oxygen(such as occur inside a roast) favor its growth.
Illness is mot frequently associated with those items held for a long time before cooking or with precooked meat items either eaten cold or reheated. Holding food in the danger zone allows this microorganism to proliferate.
Preventive measures include the rapid refrigeration of roasts and other meat items so that the organism cannot grow.
Cured meats are rarely the vehicle for this type of infection, as several factors in the cured product prevent the survival of spores.
Food containing the enterotoxin may be different in odor, color, and texture, but differences that would be detected by taste panelists may be overlooked by consumers.
Symptoms of Clostridium perfringens food poisoning

Food poisoning from Clostridium perfringens
Symptoms of Clostridium perfringens food poisoning usually occur 8-24 hours following the ingestion of the food and usually last 1 day.
Abdominal pain and diarrhea are common, but vomiting is rare. The illness is caused by ingestion of a large number of vegetative cells. When the vegetative cells reach the intestine, they form spores and release an enerotoxin that causes the symptoms.

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

أفضل الوصفات لعلاج الثآليل

 الثآليل عباره عن زوائد جلديه تظهر بسبب فيروس وهي غير ضاره ابدا وتظهر الثآليل في اليدين والساعدين أو الأصابع أو الوجه , و أماكن أخرى من الجسم حتى أنها تتكون احيانا على الأعضاء التناسليه ويكون لونها أبيض وتشبه القرنبيط و من صفات الثالول بشكل عام أنها ذات سطح خشن الملمس و تتكون عليها نقط داكنه صغيره وتكون مفلطحه في راحة اليد و أخمص القدمين هذه الاماكن تتعرض الثالول فيها للضغط حتى أن الثآليل التي تتكون على باطن القدم تتكون داخل القدم بسبب الضغط عليها بسبب المشي والوقوف و تكون موجعه في أغلب الاوقات . أفضل الوصفات لعلاج الثآليل لعلاج الثالول أحضرت لكم هذه الوصفات الطبيعيه من الأعشاب وهي :  1-الخرنوب لعلاج الثآليل  ندلك الثالول بالخروب لثلاثة أيام .

الصبار و الثوم لعلاج الدمامل

الصبار والثوم هما نبتتان رائعتان تستخدمان في التخلص من الدمامل دون اللجوء الى الأدويه وكما نعرف فالدمامل تظهر على الجلد وتكون ممتلئه بالصديد وسببها هو عدوى تسببت به بكتيريا وتشعرك برغبة في الحك المستمر في البدايه ثم تصبح مؤلمه ولونها أحمر والكميات الكبيره من الدمامل تسمى جمرات Carbuncles gramules وهي نوع من أنواع الخراجات وتسببها البكتيريا العنقوديه وتبدأ من بصيلات الشعر و الدمامل تصيب الكتفين والوجه وفروة الرأس والابطين ولتجنبها من الأصل اتبع قواعد النظافه الشخصيه من الاستحمام المنتظم والمستمر  علاج الدمامل بالصبار والثوم وأعشاب أخرى

فوائد البلوط في الطب البديل

فوائد البلوط الطبيه اقدم لكم من مدونة وصفه وخلطة اعشاب موضوع عن فوائد البلوط ولا تستغربوا لأن الله تعالى لم يخلق شيء عبثا فكل جزء من أجزاء  شجرة البلوط له فوائد علاجيه ثمر البلوط وورق البلوط وحتى لحاء شجرة البلوط فسبحان الخالق الذي خلق فأبدع شجرة البلوط  عباره عن شجره معمره قويه يصل ارتفاعها الى 25 متر له عود وقور صلبة متشققه.